ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όλοι οι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι, με πλήθος ψυχοπιεστικών καταστάσεων. Προβλήματα στην οικογένεια, το σχολείο, την εργασία ή άλλες προσωπικές δυσκολίες ενδέχεται να προκαλούν συναισθηματική δυσφορία και μείωση της λειτουργικότητας, η οποία, μάλιστα, μπορεί να εντείνεται λόγω γνωσιακών στρεβλώσεων, δηλαδή δυσλειτουργικών σκέψεων και πεποιθήσεων, τις οποίες μπορεί να έχουμε εγκαθιδρύσει στον «νοητικό μας χάρτη». Ο ψυχολόγος είναι ο επιστήμονας που, έχοντας λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να σε βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων και προβλημάτων, όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, εξαρτήσεις-εθισμούς, βουλιμία/ανορεξία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολία στη λήψη αποφάσεων ή στη διεκδίκηση πραγμάτων, διαζύγιο, πένθος, διαπροσωπικές σχέσεις κ.λπ. Μέσα από την καθοδήγηση και την ψυχοεκπαίδευση, ο ψυχολόγος μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με το πραγματικό αίτιο των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς σου, το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει αντιληπτό χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού. Οι συνεδρίες με τον ψυχολόγο δεν έχουν τον χαρακτήρα μίας συζήτησης με κάποιον φίλο ή συγγενικό πρόσωπο, αλλά βασίζονται σε επιστημονικές μεθόδους, που χρησιμοποιούνται προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου, με σκοπό να σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις τη ρίζα του προβλήματος και να γίνεις ο ίδιος θεραπευτής του εαυτού σου.

Ο ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις επιπτώσεις των προβλημάτων στη ζωή σου και να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες και να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις. Η αποτελεσματικότητα των συνεδριών έγκειται, κυρίως, στην προθυμία σου να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός τόσο προς τον ψυχολόγο όσο και προς τον εαυτό σου. Η δέσμευση στη θεραπεία και η αυθεντικότητα συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού.

Ο ψυχολόγος θα σου συμπεριφερθεί με σεβασμό, κατανόηση και επαγγελματισμό. Δε θα σε κρίνει για τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις ή τις επιλογές σου. Είναι εκεί για να σε ακούσει με ειλικρινές ενδιαφέρον και να σε βοηθήσει να βρεις τον καταλληλότερο τρόπο να διαχειριστείς την κατάσταση ή το πρόβλημα που σε απασχολεί.

Ο ψυχολόγος πρέπει να είναι επαρκώς εκπαιδευμένος και καταρτισμένος. Πέραν της γνώσης, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τρόπος που επικοινωνείς μαζί του, το πώς σε κάνει να νιώθεις και η «σύνδεση» που υπάρχει μεταξύ σας.

Οτιδήποτε μοιράζεσαι με τον ψυχολόγο είναι απολύτως εμπιστευτικό. Η μόνη εξαίρεση είναι η απειλή πρόκλησης βλάβης στον εαυτό σου ή σε άλλους.

  • Δια ζώσης, στο Γραφείο μου στη Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνος Αττικής.
  • Online, μέσω Skype, Zoom ή Viber.

Ναι. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία έχει αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική με τη θεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο σε διάφορες δυσκολίες και διαταραχές ψυχικής υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη, κοινωνικό άγχος, χρόνιος πόνος και άλλες. 

Τα οφέλη μιας διαδικτυακής συνεδρίας περιλαμβάνουν:

  • Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων από τη μετακίνηση στο Γραφείο.
  • Λήψη ψυχολογικής υποστήριξης παρά την έλλειψη χρόνου, που έρχεται ως αποτέλεσμα μιας απαιτητικής καθημερινότητας.
  • Επιλογή από μια ποικιλία διαφορετικών διαθέσιμων ωρών.
  • Προσφορά συνεδριών σε άτομα που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμος ψυχολόγος.
  • Δυνατότητα πρόσβασης στη συνεδρία για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή αναπηρίες.

Με σεβασμό στην απαιτητική καθημερινότητά σας, παρέχουμε Online συνεδρίες μέσω Skype, Zoom ή Viber.

  • Οι συνεδρίες διαρκούν, συνήθως, 50 λεπτά και πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα. 
  • Η συνολική χρονική περίοδος των συνεδριών καθορίζεται από το είδος του αιτήματος και τις ανάγκες του συμβουλευόμενου, κατόπιν συνεννόησης αυτού με τον ψυχολόγο.
  • Ο συμβουλευόμενος διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παρακολούθηση συνεδριών, όποτε το επιθυμεί, ενημερώνοντας τον ψυχολόγο.

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ;